prepaid simkaart informatie

prepaid simkaart informatie

Een prepaid simkaart is een simkaart die je kunt gebruiken in een mobiele telefoon. Met een prepaid simkaart kun je bellen en gebeld worden zolang er beltegoed op de simkaart staat. Is je prepaid simkaart leeg en staat er geen beltegoed meer op? Dan kun je niet langer bellen met je simkaart. Wel kun je gewoon gebeld worden en ook sms-berichten ontvang je gewoon. Wil je echter zelf weer bellen? Dan zul je eerst je prepaid simkaart moeten opwaarderen. Op deze pagina kun je lezen waarom een prepaid simkaart handig is, waar je een prepaid simkaart kopen kunt en hoe je de goedkoopste simkaarten kunt kopen. De meeste informatie in dit artikel is afkomstig van deze site.

Een prepaid simkaart is handig voor mensen die graag mobiel willen bellen maar liever geen maandelijks abonnement willen hebben. Een maandelijks abonnement is vaak duur en je zit er voor langere tijd aan vast. Met een prepaid simkaart heb je geen maandelijkse lasten en toch ben je er zeker van dat je op elk gewenst moment gebeld kunt worden op een mobiele telefoon. Wil je zelf mobiel bellen met je prepaid simkaart? Dan zul je, zoals je hierboven al las, eerst je prepaid simkaart moeten opwaarderen met beltegoed.

Een tweede groep mensen die de voordelen van een prepaid simkaart kunnen ervaren zijn mensen die graag anoniem mobiel willen bellen. Een prepaid simkaart wordt niet geregistreerd bij aankoop. Dit betekent dat je in principe redelijk anoniem kunt bellen met een prepaid simkaart.  Wel is het zo dat je voor gratis beltegoed op je prepaid simkaart wel je kaart moet registreren. Wil je dus anoniem bellen met een prepaid simkaart dan zul je eerst beltegoed anoniem moeten kopen.

Ook als je kinderen hebt is een prepaid simkaart een goed idee. Je kunt namelijk met een prepaid kaartje precies in de gaten houden hoeveel je kinderen verbellen. Wil je inzicht houden in de belkosten van je kinderen? Dan is een prepaid simkaart dus een prima idee. Daarnaast kun je je kinderen in plaats van zakgeld ook prepaid beltegoed geven.

prepaid simkaart van dichtbijEen prepaid simkaart kopen doe je bij een mobiele provider. In Nederland zijn een groot aantal providers die prepaid simkaarten aanbieden. Zo kun je een prepaid simkaart kopen bij Telfort maar ook Vodafone en KPN bieden prepaid simkaarten te koop aan. Een andere bekende speler op de markt voor prepaid simkaartjes is Simyo. Bij veel aanbieders van prepaid simkaarten krijg je, naast een gratis prepaid simkaart, ook gelijk een paar euro beltegoed. Dit betekent dat je prepaid simkaart nadat je hem hebt gekocht gelijk klaar is voor gebruik.

Bronnen voor dit artikel

Advertenties